Martina Filjak - ambasadorica risa

Martina Filjak, najuspješnija hrvatska pijanistica odlučila je dio svoje umjetničke energije usmjeriti u zaštitu risa te svojim likom i djelom doprinijeti edukaciji o ovoj ugroženoj vrsti. Njena želja formalizirana je ugovorom s Ministarstvom kulture, koje je Martinu imenovalo ambasadoricom risa, a projekt je podržao i predsjednik republike Ivo Josipović.
Gđa. Vedrana Koceić iz firme Lifestyle d.o.o. koja je ekskluzivni zastupnik pijanistice Martine Filjak za područje Jugoistočne Europe, i supotpisnik ugovora s Ministarstvom kulture, izradila je strateški komunikacijski plan koji definira ciljeve i aktivnosti projekta Martine Filjak kao ambasadorice risa, opće poruke koje se želi prenijeti i najprikladnije komunikacijske procese za doprijeti do ključne publike.
Ovakva suradnja medijski eksponirane klasične glazbenice, znanstvenika, javnih i državnih ustanova nadležnih za zaštitu risa, te profesionalaca iz područja odnosa s javnošću donosi novu dimenziju u zaštiti risa. Budući da je prihvaćanje risa kao dragocjenosti naše prirode od strane šire javnosti i posebno lovaca, ključno za opstanak populacije, ovakva suradnja jedan je od bitnih elemenata za provođenje Plana upravljanja risom u Republici Hrvatskoj i za osiguranje budućnosti ove ugrožene vrste

Slike