Lipanj - Srpanj 2005.- \"Dani Otvorenih Vrata\"

Na području Like i Gorskog kotara održani su Dani otvorenih vrata. Riječ je o edukativno-informativnoj izložbi kojom se predstavljaju Planovi upravljanja vukom i risom i Plan gospodarenja medvjedom. Namjera ovakve prezentacije je približavanje lokalnom stanovništvu cjelokupne problematike vezane uz velike zvijeri koje žive u njihovom području.

\"\"Dani otvorenih vrata u Lici započeli su u Gospiću 29. lipnja 2005.

Svečanom otvaranju prisustvovali su načelnica odjela za gospodarski razvoj Ličko-senjske županije Željka Serdar, viša savjetnica za lovstvo i poljoprivredu Sanja Došen, ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Davorin Marković, voditeljica projekta Ana Štrbenac, pomoćnica voditeljice Jasna Jeremić-Martinko, regionalni koordinator projekta za Gorski kotar i Liku Dragan Šarić i administratorica baze Sonja Desnica .

Isti događaj ponovljen je 30. lipnja u Krasnom u Upravi NP "Sjeverni Velebit".

\"\"  \"\"

Dani otvorenih vrata nastavljeni su u Gorskom kotaru. Mrkopalj i Delnice bili su domaćini ovom događaju 05. i 06. srpnja 2005.

\"\"\"\"Svečanom otvaranju u Mrkoplju prisustvovali su načelnik općine Mrkopalj Ivan Butković, pročelnik odjela za gospodarski razvoj Primorsko-goranske županije Goran Kutnjak, ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Davorin Marković, voditeljica projekta Ana Štrbenac, pomoćnica voditeljice Jasna Jeremić-Martinko, regionalni koordinator projekta za Liku i Gorski kotar Dragan Šarić i administratorica baze Sonja Desnica . Tom prigodom stočarima Primorsko-goranske županije donirano je osam električnih ograda. Električne ograde su otkupljene iz sredstava koje je Primorsko-goranska županija donirala za potrebe Projekta "Zaštita i upravljanje vukovima u Hrvatskoj".

Izložba organizirana u Domu hrvatske vojske u Delnicama može se pogledati do 13. srpnja 2005.

\"\"   \"\"

 

Slike