3. i 4. ožujka 2003. - Skup o zaštiti vuka na Risnjaku

Početkom ožujka, u Nacionalnom parku \"Risnjak\" održan je skup \"Zaštita i upravljanje vukovima u Hrvatskoj\", na kojemu je projekt predstavljen te su dogovorene pojedinosti vezane uz provedbu projekta.

Skupu je prisustvovalo oko 50-ak sudionika, među kojima predstavnici ovog Ministarstva, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Ministarstva za okolje Republike Slovenije, Upravnog odjela za gospodarski razvoj Primorsko - goranske županije, Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, stručnjaci iz Velike Britanije i Bugarske, predstavnici udruga lovaca i stočara, javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima, Hrvatskih šuma, ovlašteni vještaci i kandidati za nove vještake, odnosno sve osobe koje su vezane uz provedbu ovog projekta.

Sudionici skupa su se složili da će do kraja 2003. godine pripremiti \"Plan upravljanja vukom u Hrvatskoj\". Ovaj Plan će se izraditi kroz održavanje zajedničkih radionica, odnosno u suradnji svih interesnih skupina i uz prihvaćanje šire javnosti. U sklopu skupa, održan je i seminar za vještake, na kojem su sudionici upoznati o zakonskom okviru naknade štete, prepoznavanju znakova predatora na žrtvi i iskustvima vještaka. Također se raspravljalo o postojećim uputama za utvrđivanje šteta i obrascu zapisnika te su napravljene odgovarajuće izmjene u obrascu zapisnika. Praktični dio seminara, uključivao je sekciju životinja koje je usmrtio vuk.

Galerija trenutno nema slika