19. travanj 2008. - Internacionalni simpozij \'Predators and livestock: New acquisttions, new perspectives\'

\"\"Internacionalni simpozij 'Predators and livestock: New acquisttions, new perspectives' održan je u Caramanico Terme u Italiji, 19.travnja 2008. u organizaciji Parco Nazionale della Majella, nacionalnog parka u planinskom području središnje Italije na čijem teritoriju obitava značajna populacija vuka i medvjeda.

Na simpoziju je održano 10 predavanja američkih, njemačkih, španjolskih i talijanskih stručnjaka, a u sklopu simpozija od 14. do 18. travnja održan je i tečaj za procjenjitelje šteta na stoci s područja samog Parco Nazionale della Majella kao i drugih dijelova Italije. Tom prilikom predstavljena je i nova baza za upisivanje šteta koja je napravljena u sklopu LIFE COEX projekta, a koja bi trebala biti prihvaćena od svih zemalja koje dijele populacije predatora. Raspravljalo se i o mjerama za prevenciju šteta, odštetnim cjenicima za stradalu stoku kao i o konfliktima sa lovcima i stočarima.

Predstavnici Državnog zavoda za zaštitu prirode tom prilikom su predstavili stanje i aktivnosti koje se provode u Hrvatskoj te prisutnima podijelili aktualne publikacije Zavoda; Plan upravljanja vukom u Hrvatskoj i Bilten o velikim zvijerima.

Galerija trenutno nema slika