17. prosinca 2002.- Prezentacija LIFE projekta u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja

Ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević i Jacques Wunenberger, voditelj izaslanstva EU u RH, 17. prosinca 2002. godine, u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja predstavili su projekte koji su dobili novčanu potporu iz programa Europske unije LIFE III. zemlje.

U okviru spomenutoga programa novčanu pomoć dobit će tri projekta:
\" projektom \"Zaštita i upravljanje vukovima u Hrvatskoj\" ojačat će se institucionalna sposobnost zaštite i upravljanja vukovima, praćenje populacije vukova, uspostaviti sustav nadoknade štete te pokušati podići svijest i znanje o mogućnosti suživota s vukovima. Ukupna je vrijednost projekta 664.810 eura, a donacija EU iznosi 418.200 eura.
\" projektom \"Stvaranje nacionalne ekološke mreže kao dijela Paneuropske ekološke mreže & mreže NATURA 2000\" osposobit će se mjerodavna tijela za zaštitu prirode za provedbu međunarodnih obveza (Habitat direktiva & Birds direktiva). Nacionalna ekološka mreža postat će dijelom međunarodnih mreža, a Hrvatska će ispuniti obveze proizašle iz procesa pridruživanja EU. Isto tako, osposobit će se mreža ljudi za praćenje i skupljanje podataka. Ukupna je vrijednost projekta 539.700 eura, a donacija EU iznosi 375.095 eura.
\" projektom \"Corine datoteka pokrova Hrvatske\" interpretirat će se satelitske snimke i napraviti usporedbe o promjenama pokrova RH između 1980., 1990. i 2000. godine. Projekt je namijenjen u prvom redu prostornim planerima. Ukupna je vrijednost projekta 749.320 eura, a donacija EU iznosi 499.479 eura.
Ova prezentacija je službeni početak provedbe projekata u Republici Hrvatskoj.

Osim ministra Kovačevića, o LIFE III projektima govorili su i g. Jacques Wunenberger, voditelj izaslanstva EU u RH, Ana Štrbenac (MZOPU), Jasminka Radović (MZOPU) i Miroslav Villi (MZOPU).

 

Galerija trenutno nema slika