16. studenog 2006. - Sastanak povjerenstva za praćenje populacije velikih zvijeri i održavanje Okruglog stola

U prostorijama LD "Generalski Stol" u četvrtak, 16. studenog 2006. godine održan je sastanak Povjerenstva za praćenje populacije velikih zvijeri, a u popodnevnim satima održan je Okrugli stol pod nazivom "Vuk u Karlovačkoj županiji sa posebnim osvrtom na područje Generalskog Stola".

\"\"Okruglom stolu odazvali su se načelnik Općine Ivan Škrtić, član Općinskog poglavarstva i veterinar Damir Škrtić, Županijska veterinarska inspektorica Emilija Vojić, načelnik PP Duga Resa Dražen Lauš, predsjednik LD "Generalski Stol" Anton Mateša, predstavnik LS Karlovačke županije Velimir Valjo i lovac Ivica Oršolić. Razgovaralo se o problemima vezanim za suočavanje s činjenicom da su se vukovi počeli pojavljivati na području Općine.

Budući da se radi o zaštićenoj životinjskoj vrsti prisutnima je održano predavanje o biologiji vuka i istraživanju vučje populacije u Hrvatskoj, prezentiran ja Plan upravljanja vukom u Hrvatskoj i godišnje izvješće o stanju populacije vuka, objašnjen je postupak prijavljivanja šteta na domaćim životinjama kao i odgovarajući načini čuvanja stoke.

U suradnji s Općinom i Veterinarskom stanicom u tijeku je dogovaranje o predavanjima za djecu školskog uzrasta te sve zainteresirane mještane.

 

Galerija trenutno nema slika