13. i 14.10.2003. - Radionica \"Izrada Plana upravljanja vukom u Hrvatskoj\", Baške Oštarije

Radionica \"Izrada Plana upravljanja vukom u Hrvatskoj\"
Baške Oštarije, 13. i 14. listopada 2003.

U Baškim Oštarijama je održana radionica \"Izrada plana upravljanja vukom u Hrvatskoj\" na kojoj je sudjelovalo oko 40 predstavnika svih interesnih skupina (nevladine udruge, predstavnici nadležnih ministarstava, lovačkih udruga, zaštićenih područja, vještaka i dr.), uključujući i predstavnike iz Slovenije.

Na početku radionice predstavljena je radna verzija Plana upravljanja vukom u Hrvatskoj, u kojoj su sadržani svi podaci prikupljeni i usuglašeni na prethodnim radionicama.

\"\"\"\"

U nastavku radionice raspravljalo se o dvije opcije:

potpunoj zaštiti (što je trenutno stanje) i zaštiti s mogućnošću intervencije te je razrađen prijedlog načina provedbe modela zaštite uz mogućnost iznimnih zahvata u populaciju.

Obzirom na različitost stavova i mišljenja o problematici zaštite vukova, predstavnici različitih interesnih skupina pokazali su spremnost i zrelost da zajedničkim radom planiraju način upravljanja populacijom vuka u Hrvatskoj u cilju njenog dugoročnog očuvanja.

Dogovoreno je da će se na idućoj radionici razrađivati detalji vezani za preostalu opciju (potpuna zaštita).

Kako su se sudionici dogovorili da će raditi na tome da se do kraja godine izradi nacrt Plana upravljanja, sljedeća radionica se planira za početak prosinca.


 

Slike