12. studenog 2008. , Olimpijski centar Bjelolasica - Treća radionica za izradu Plana upravljanja potencijalnim NATURA 2000 područjem važnim za velike zvijeri na području Gorskog kotara

Državni zavod za zaštitu prirode organizirao je treću u nizu radionicu za izradu Plana upravljanja potencijalnim NATURA 2000 područjem važnim za velike zvijeri na području Gorskog kotara u prostorijama Olimpijskog centra Bjelolasica, 12. studenog 2008. Kao što je već bilo spomenuto, Gorski kotar je potencijalno NATURA 2000 područje zbog svoje izuzetne važnosti za sve tri velike zvijeri (vuka, risa i medvjeda). Sam projekt pod nazivom PHARE 2005 Institucionalno jačanje i provedba ekološke mreže Natura 2000 u Hrvatskoj započeo je početkom 2008. godine.

\"\"Treću radionicu, kao i prethodne dvije, moderirala je Aleksandra Majić Skrbinšek s Biotehničkog fakulteta u Ljubljani, a na njoj su aktivno sudjelovali predstavnici Hrvatskih šuma, javnih ustanova, zaštićenih područja, Veterinarskog fakulteta, Ministarstava, poljoprivredne i šumarske savjetodavne službe, Odjela za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu, Udruge studenata biologije-BIUS i NGO-a.

Zajedničkim trudom svih sudionika iskristalizirao se nacrt bitnih i nešto manje bitnih aktivnosti i koje bi se trebale biti sastavni dio Plana upravljanja. Posljednja, četvrta po redu radionica planira se za početak slijedeće godine.

Galerija trenutno nema slika